רבות חושבות שגדלתי עם כפית חיובית בפה, ושמי שלא גדלה כך, אין לה סיכוי לשנות את החשיבה לחיובית. מה שהן לא יודעות, שאני באה מנישואין מעורבים, אימא חיובית ואבא שלילי, ובחרתי בגיל צעיר להיות שמחה ומלאת אמונה כמו אימא, כי להיות לחוצה ודואגת כמו אבא, פשוט נראה לי פחות נחמד…

" כשהתחלתי לעסוק בחשיבה חיובית, גיליתי מחדש את השמחה, השלווה והסיפוק שבי, וזכיתי להגשים משאלות עליהן אפילו לא חלמתי! "

 החשיבה החיובית הייתה מאז ומעולם בעולמי, משום שזכיתי להיוולד לאמא, רבקה צדיק פישר, שלימדה חשיבה חיובית.

השפעתה העצומה עליי לא נפלה מהשפעתו של אבי, אדולף פישר שהיה פועל בסולתם ושילב בין אמנות המסגרות לאמנות החשיבה השלילית…

רבות חושבות שחשיבה חיובית היא תכונת אופי שחייבים להיוולד אתה. ומכיוון שלא הרבה נולדות אתה – הן דנות את עצמם לחיים של מצבי רוח מתחלפים, דאגות ומתח פנימי רב.

האמת, שאם חשיבה חיובית הייתה תכונת אופי מולדת, לא הייתי יכולה לחשוב חיובי ובטח שלא ללמד.

בשנים הצעירות של חיי, דרך החשיבה שלי נטתה יותר לכיוון אדולף… שרויה בחוסר סיפוק תמידי, מתח פנימי רב, והתבוננות עיקשת על הצד החסר, הריק של חיי.

התקשיתי להפנים וליישם את דרך חייה של אמי, גם כשלקחה אותי לראשונה לקורס מדיטציה בגיל 13"   שיטת סילבה "דרכו התוודעתי למדיטציה, הרפיה וכוחו של הדמיון המודרך.

הצלחתי להשתמש בטכניקות שלמדתי בקורס, אבל כמו רבות כל כך, לא הצלחתי להתמיד בשימוש בהן.

עם השנים המשכתי ללמוד: רפלקסולוגיה, ביו אנרגיה, הילינג, דמיון מודרך, יוגה צחוק, רייקי 1,2, התחברות מחדשהמסע, תקשור, אקסס בארס… לצד תורות של מובילות המודעות העצמית והחשיבה החיובית בעולם, ועם כל קורס, וכל ספר, וכל סדנא, הבנתי יותר ויותר שהדרך שבה אני רוצה להתמחות ואותה ללמד, היא הדרך שאני מכירה מהבית, אתה גדלתי, החשיבה החיובית.

התחלתי את לימודי באוניברסיטה העברית בירושלים,  וסיימתי תואר ראשון בפילוסופיה מדינית והמשכתי לתואר שני תוך התמקדות בפילוסופיה של המזרח הרחוק: בודהיזם, דאואיזם, זן ועוד. 

את התואר השני עם התיזה אני משלימה בימים אלה באוניברסיטה העברית, כשאני חוקרת את החיוביות במימד תרבותי ופוליטי. 

נקודת המפנה שלי, כמו של כל כך הרבה אחרות, הייתה מותו של אדם אהוב ויקר – אבי.

כשהבנתי שחיים של מתח ודאגה לילדים, לפרנסה, למדינה, לחברה תרמו ללחץ הדם הגבוה לו סבל ולהתקף הלב ממנו מת – הבנתי כי דרכי חייבת להיות אחרת, החשיבה החיובית הפכה לדרך חיים וליעוד עבורי.

בשנת 1997 – כשהייתי בת 27 התחלתי ללמד חשיבה חיובית.

מאז עברו 26 שנה שבהם אני מלמדת חיוביות, ושואבת את עבודתי מתוך הפילוסופיה של המזרח ושל המערב יחד. 

" המוטו שמלווה אותי כל השנים האלה הוא: תפריט על המקרר לא מרזה"

חשיבה חיובית חייבת להיות מעשית וקלה ליישום, אחרת היא כמו תפריט של דיאטנית תלוי על המקרר. הוא נכון, צודק ומדויק, אבל אם לא עושות אותו, אין לו משמעות.

העניין הוא לעשות.

אני מאמינה בכל לבי, שכל אדם שאני פוגשת, יודעת היטב מה נכון לה, ממש כמו שהיא יודעת מה עדיף לה לאכול, ולעולם לא תחשוב שעוגה קצפת טובה לגופה יותר מאשר סלט עסיסי.

יחד עם זאת, הקושי הגדול הוא, לעבור מהידע לפעולה.

להתחיל ליישם.

להוריד את התפריט מהמקרר ולהתחיל לעשות אותו.

לשחרר את החשיבה החיובית מהקלישאות שלה ולהתחיל ליישם אותה.

מאז עברו 26 שנה, בהם הוצאתי לאור 8 ספרים על חשיבה חיובית: לילדיםות, לנוער ולמבוגריםות.

6 מתוך ה 8 כתבנו אמי ואני יחד, ופרסנו בהם את משנתנו שהפכה משותפת.

3 הפכו לרבי מכר, ואני נהנית להמשיך ולשמוע על ההשפעה המטיבה שלהם.

ספרי ה-9 יצא לאור בימים אלה בהוצאת 2: "בת טובה דייה" והוא הרומן הראשון שכתבתי.

שיטתי באה לידי ביטוי בספרי "10 דקות גג – 31 יום לשינוי החשיבה לחיובית ב 10 דקות ליום – מקסימום",

כתוב בצורה ברורה וקולחת ומציג את הרעיון שהחשיבה החיובית אינה טבעית למוח האנושי, וכדי לסגל אותה צריך להתאמן ביצירת קשרים חדשים במוח, ממש כמו אימון פיזי קצר ויומיומי.

" כאן אני נכנסת. זו ההתמחות שלי. להפוך את החשיבה החיובית לקלה ליישום לכל אחת."

כיום אני מרצה בכל רחבי הארץ,

מלווה יחידים וחברות לקראת אורח חיים חיובי ומטיב

מלווה חברות וארגונים המבקשים להנחיל לעובדיהםן את החשיבה החיובית המעשית, האנרגטית, השמחה שאני מאמינה שכל אחת יכולה לחוות,

ובאמצעות דפי הפייסבוק והאינסטגרם שלי, עוזרת לאלפי א.נשים להעלות חיוך על פניהםן, ולהאמין כי בכל מצב, ובמיוחד כשקשה ומאתגר, כדאי ורצוי, אך במיוחד לגמרי אפשרי, להרגיש טוב.

אני מלאת הכרת תודה לכל תלמיד ותלמידה שעברה דרכי, כל קורא וקוראת בספריי, כל אדם שפגשתי בתוכניות הליווי האישיות. בזכותכםן הדרך הנפלאה הזו קרמה עור וגידים, בזכותכםן היא יכולה להעשיר היום כל כך הרבה תלמידיםות חדשים.

לכתבות על חשיבה חיובית שפורסמו בעיתונות ובטלוויזיה,  לחצו כאן

 צרו קשר לפרטים נוספים