כללי

8 עצות מדעיות לשמור על חיוביות בזמנים קשים

מה ממש יעזור לך לשמור על החיוביות שלך בתקופה כזו?
הנה 8 עצות מדעיות ומעשיות לשמור על חיוביות בזמנים קשים:
נתחיל עם מה לא לעשות:
1. תפסיקי לעשות לעצמך גזלייט – אל תקטיני ואל תכחישי את מה שאת מרגישה: "אין סיבה להרגיש ככה" או "זה לא יעזור לי" או "אבל לי לא קרה כלום"? אחותי! הכל לא בסדר, קרה משהו, זה הכי טבעי בעולם שאת לחוצה וחרדה.
אז מה כן?
התחילי בלמלל את הרגש. להכניס אותו למילים. מחקרים מראים שזה גם מה שעוזר לילדים להפוך להיות מבוגרים שמחוברים לעצמם, זה שהמבוגרים שהיום בחייהם, יענו את, עוזרים להם להכניס למילים את הרגשות שלהם: "אני רואה שאתה מפוחד".
אמנם את כבר לא ילדה (אבל נראית מעולה אחותי!), אבל ברגע שאת אומרת לעצמך: "עכשיו אני עצובה" או "עכשיו אני מפוחדת" הרגש נע מאזור המוח הקטן והאמיגדלה, אל הקורטקס, ובדרך מתפרק מעוצמתו, וקל לך יותר לשאת אותו.
ואחרי זה חיבוק. לא תמיד יש לנו מי שיחבק אותנו, אז תני לעצמך חיבוק קטן. כשאת עושה את זה, את מסמנת למוח שלך שיש בבית מבוגר אחראי (שזו את), בטוח בעצמו ומחזק, ואינך רק רגשות של פחד. את גם וגם. גם מהממת וגם חזקה. סחתיין עליך.
2. צמצמי את המנות של הזאב הרע. מכירה את הסיפור על הזאב הטוב והזאב הרע? יש לו הרבה גרסאות אבל אחת מהן אומרת שהצ'יף הזקן אומר לנכד שלו שלכל אדם יש שני זאבים בתוכו: הזאב הטוב והזאב הרע, והם כל הזמן נלחמים ביניהם. שואל הקטן: ומי מנצח? עונה הצ'יף: מנצח הזאב שאתה מאכיל. קפיש? עכשיו בתקופה הזו, אנחנו מאכילות נון סטופ את הזאב הרע. ממש מאביסות אותו עד שמקיא מרוב פחד וחרדה.
אני לא אומרת להפסיק. איך תפסיקי? החדשות, השיחות, התמונות – הכל מסביבך. וזה מאכיל אותו, מאכיל את הפחדים והכאבים.
אני לא אומרת להפסיק כי יש מקום לפחדים ולכאבים כי אותם את מרגישה.
אני אומרת לצמצם מנות:
במקום חדשות גם ב 17:00 גם ב 18:00 גם ב 20:00, בחרי שעה אחת בלבד.
במקום לפתוח את ynet ביחד עם פקיחת העיניים, חכי חצי שעה ואז…
זה לא הכל או כלום, זה אף פעם לא היה. זה לצמצם את המנות שלו, כדי שאת תוכלי לנשום.
3. הגדילי את המנות של הזאב הטוב – המוח הקדמוני מונע משני גורמים: עונג ואיום. כרגע האיום מופעל בווליום גבוה, בואי תני למוח אלטרנטיבה לתנועה – הוסיפי עונג. במילים חיוביות: דשל"טים – דברים שעושים לך טוב. ככל שהמוח יפגוש יותר דשל"טים כך הוא יניע עצמו למחוזות השמחה והשלווה יותר.
אני יודעת שקשה לך להטיב עם עצמך. בכל פעם שאת מתחילה את חושבת על אלה שכרגע נמצאים עמוק בעזה, גם החטופים, גם החיילים, ובאיזו זכות את נהנית ככה מחברות וקפה והליכה טובה… החיובית שואלת: באיזו זכות את לא? הוספת הדשל"טים, הגדלת המנות של הזאב הטוב, היא מה שתאפשר לך להמשיך לעצמך ולכל הסביבה שלך. רוצה לתרום? להעניק? לחזק? תרמי, העניקי וחזקי את עצמך קודם כל.
4. שחררי כימיקלים שמחים – המוח שלנו כל כך חכם ויש בו 4 כימיקלים שמחים שקל לנו יחסית לשחרר, והם מעלים תחושות טובות, מוטיבציה חיובית, שמחה וכוח: דופמין, סרטונין, אוקסיטוצין ואנדרופינים.
הם משתחררים במצבים שונים כמו בזמן הנקה או כשאנחנו מחייכות, אבל יש לנו אפשרות, במיוחד אם לא ילדנו בשבועות האחרונים, להגביר את הייצור שלהם. אספתי לך כמה דרכים פשוטות לעשות זאת, מוכנה?
– מכירה את זה שאת רושמת משימות ואח"כ עושה וי או מוחקת? מסתבר שזה מגביר ייצור דופמין. תמשיכי
– ככה לשבת ולהיזכר עם חיוך מטופש על השפתיים בחופשה המהממת האחרונה? מסתבר שזה ממש עושה טוב למוח. תמשיכי
– פעילות גופנית ואור שמש? מעולה!
– ואם פעילות גופנית אז שני את מה שאת עושה – המוח כבר התרגל לפעילות שאת עושה ואם את רוצה להגביר ייצור הכימיקלים, תעשי קצת פילאטיס במקום יוגה, או תרוצי מדי פעם בזמן ההליכה… לא אמרתי מרתון, רק שינויים קטנים. מעולה את!
– תראי קופה ראשית. יצאה עונה חדשה.
– חיבוק של 20 שניות, ליטופים של חיות מחמד או בני זוג – מה שאת מעדיפה, גם מיצי תודה לך וגם תגבירי ייצור אוקסיטוצין. הורמון האהבה. ואנחנו אוהבות אהבה. אין לך בן זוג או מיצי? מחקרים מראים שגם אם תלטפי בד נעים כמו קטיפה, ישתחררו כימיקלים שמחים. זה הזמן ללכת לארון ולהוציא את חליפת בורדו שנות ה 70 שלך, לשבת מול קופה ראשית וללטף…
חכו, יש לי גם תזונה משחררת הורמונים שמחים, מוכנות?
בננות בשלות, חלבונים, אגוזים, שעועית, אבוקדו, זיתים, קוקוס ושוקולד מריר. אני שואלת באמת, מה רע?
5. תרגלי הודיה בהפתעה – זה מבלבל את השליליות ומכניס את הדבר הזה שקוראות לו "הודיות" וכולם אומרים לכתוב לפני השינה בלה בלה ואין כוח, אל היומיום המעשי. שימי התראה בשעון, לכמה פעמים ביום, נגיד בבוקר, צהריים וערב, עם מילה אחת: להודות. ובכל פעם שהיא מצלצלת, עצרי ונשמי (לא לוותר על לנשום. שמעתי שמתים אם מוותרים על זה), הסתכלי סביב, על מה שקיים סביבך עכשיו (עכשיו לא אמירה כללית של תודה על הילדים) ותני בהודיות:
תודה על כוס התה הזו שהיא כל כך טעימה לי, תודה על האור של אחר הצהריים שחודר דרך החלון ועושה צורות על הקיר… הודית במשך 20 שניות? מעולה, אפשר להמשיך את היום. דרך אגב, משחק מעולה עם הילדים.
קשה לך להיות בהודיה בגלל שאת מיד נזכרת כמה קשה לאנשים אחרים? הוסיפי: "תודה על כוס התה הזו שהיא כל כך טעימה לי, ובמהרה בימנו גם החטופים חוזרים ויושבים לכוס תה נעימה עם המשפחה." או "תודה על כוס התה שכל כך טעימה לי, אני שולחת את תחושות השלווה והחוזק שאני מרגישה אל החטופים לעטוף אותם במהרה הם חוזרים".
צרי את הקישור בין הטוב שלך לטוב שלהם, וכך תקלי על עצמך להיות בטוב וגם תוסיפי טוב בעולם. אשרייך.
6. מצאי מי שיותר קשה לו והעניקי לו – זוכרת שכשלמדת בבית הספר הכי עזר לך לזכור את החומר היה ללמד מישהו אחר? אותו דבר עם החיוביות. ללמד אחרים. וזה בלי לדבר על ההרגשה הטובה של לתת. להרגיע ולחזק מישהו אחר, זו הפנמת החומר ברמה הכי גבוהה. תאמיני לי, לך זה עושה עוד יותר טוב. וזה מוכח מדעית!
7. היום כבר נשמת גבירתי? – אני מקווה שכן. לא הולכת לדבר על נשימה מסובכת, רק שימי לב לנשימה שלך מדי פעם, והעמיקי אותה באיזה סנטימטר נוסף. כשנמצאות בלחץ, נכנסות למצב הישרדותי, הנשימה נעשית שטחית. כדי לשחרר את הלחץ נעמיק את הנשימה ונשדר למוח שאנחנו כבר לא במצב הישרדות, אנחנו הכי רצות בשדה עם שמלות מתנפנפות צוחקות צחוק בריא כשקרני השמש מלטפות את שערינו השופע… מה שמביא אותי ל 8:
8. טבע טבע טבע – ואם אפשר עם הליכה, ואם אפשר עם שמש ואם אפשר עם מוזיקה וחבר טוב, מחובקים, בחליפת קטיפה ומיצי בצד? דיינו!
כרגיל כתוב בנקבה, מיועד לכל המגדרים.
כרגיל מוזמנות לשתף
וכמו תמיד, אתן מהממות
אוהבת
שירלי החיובית

9 תגובות על “8 עצות מדעיות לשמור על חיוביות בזמנים קשים

  1. קרנית מורן הגיב:

    שירלוש תודההההההה!!!! איזה משב רוח מרענן נעים חמים וכייפייייי! מזל שיש אותך בעולם❤️

  2. מרים הגיב:

    תודה רבה שירלי. תזכורות חשובות מאד. אאמץ לי את ההודיות

  3. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    אין עליך שירלי, רק לקרוא אותך ואני מחייכת, מדהימה🥰

  4. מירי מילמן הגיב:

    פשוט ומתוק❣️

  5. זיוה הגיב:

    כל כך חשוב גם בימים של שגרה.
    פשוט קל ומעשי
    תודה לך מלכת החיוביות

  6. איריס טרטקס הגיב:

    שירלי יקירה תודה רבה על כל 8 העצות שנתת לנו כאן, אני אישית הולכת לממש אותם בפועל, העצות שנתת כאן הכי שוות ever, תודה רבה רבה

  7. נילי הירשפלד הגיב:

    תודה על העצות.
    איישם אותן בשבוע הקרוב ואבדוק את השינויים

  8. חני לוי בן דוד הגיב:

    שוב גרמת לי לחייך.. מה יהיה? כמה טוב עוד אפשר לבקש💜💜💜

  9. עפרה הגיב:

    תודה ענקית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *